top of page

M-am gandit sa creez acest blog pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie la un moment dat in viata de sfaturi cu privire la o afectiune neurochirurgicala. Am sa incerc sa prezint anumite afectiuni tratate de mine si rezolvarile lor.

dr. dan suiaga

Home: Welcome

Medic neurochirurg

Sunt un medic neurochirurg nascut in Deva si absolvent al Universitatii de Medicina din Cluj Napoca, pregatit in aceasta specialitate in tari precum Africa de Sud, Israel, Germania si Elvetia. In Elvetia am invatat si muncit cea mai mare parte a pregatirii mele intai ca si medic rezident si mai apoi ca si medic specialist. Am fost "chef de clinique" la Spitalul Universitar din Lausanne unde am absolvit un "fellowship" de doi ani in neurochirurgia vasculara si de baza craniului. Am decis impreuna cu familia mea sa ma intorc in Romania dintr-o conjunctura personala si mai apoi m-am ambitionat sa fac lucrurile asa cum am invatat si sa ajut pe oamenii mei romani.

In prezent coordonez departamentul de neurochirurgie din cadrul retelei medicale private Medlife. Impreuna cu echipa mea putem rezolva patologii vasculare si tumorale cerebrale complexe prin tehnici minim invazive cu ajutorul microscopului operator si al neuronavigatiei obtinand astfel o minima trauma a tesuturilor cerebrale cu o recuperare postoperatorie extrem de rapida. Procedurile noastre sunt facute sub controlul permanent intraoperator al functiei nervoase prin neuromonitorizarea potentialelor motorii si senzitive.
Patologia vasculara cerebrala o rezolvam de cele mai multe ori prin proceduri minim-invazive endovasculare impreuna cu doctorul Stefanita Dima medicul radiolog specializat in radiologia interventionala cerebrala.
Am de asemenea o buna experienta in neurochirurgia coloanei vertebrale pentru patologii complexe traumatice, degenerative, tumorale si vasculare care necesita operatii complexe ale coloanei vertebrale de la jonctiunea cranio-cervicala pana la regiunea sacrata. Eu si echipa mea putem rezolva cazuri de reconstructie complexe cu implanturi la nivelul  intregii coloane vertebrale prin aborduri simple anterioare sau posterioare sau combinate. De asemenea putem rezolva cazuri in echipe multidisciplinare la nivelul osului sacru si bazinului cu reconstructii lombo-pelvine complexe.

Home: Inner_about
Dr.Dan Suiaga-48.JPG
Chirurgia minim invaziva

Evolutia tehnicilor medicale in secolul XXI ne permite sa efectuam interventiile neurochirurgicale prin tehnici minim invazive limitand astfel trauma inutila pe tesuturi si obtinand o recuperare rapida. De asemenea prin folosirea monitorizarii intraoperatorii a functiei nervoase si a neuronavigatiei reusim sa fim precisi in gesturi si sa avem un control real al structurilor invecinate. 
Rezolvarea problemei neurochirurgicale trebuie facuta precis si cu delicatete pentru a minimiza trauma fizica si psihica a persoanei suferinde. 

Home: Welcome

 

Home: Blog

Subscribe

Stay up to date

Home: GetSubscribers_Widget

Give a Shout

Your details were sent successfully!

Home: Contact
bottom of page